/ БГНЕС
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че повече няма да се кандидатира за политически постове, но планира да остане ангажирана в политиката, предаде ДПА.

Тайните на Хилари Клинтън, които нямат нищо общо с политиката

Клинтън, която загуби президентските избори миналата година от Доналд Тръмп, беше интервюирана от Си Би Ес преди излизането утре на новата й книга "Какво се случи", в която анализира предизборната кампания. Бившата първа дама посочи, че няма да се стреми към президентската номинация на демократите през 2020 г., но няма да се откаже от политиката, защото смята, че бъдещето на страната е заложено на карта.

Хилари Клинтън създава собствена политическа организация

Клинтън разказва за основните моменти от кампанията, включително за решението на тогавашния директор на ЦРУ Джеймс Коми да поднови разследването за личния й сървър за имейли, докато беше държавен секретар, което според нея й е струвало изборите. Тя признава също, че е водила кампанията си по начин, който не е отговарял на настроенията в страната.

Хилари Клинтън упреква себе си, ФБР и Русия за загубата на президентските избори

"Разбирах, че има много гневни американци заради финансовата криза, имаше и много омраза. Знаех това. Но вярвах, че е мой дълг да опитам да предложа решения, а не да го раздувам", каза Клинтън. Тя отчита това като грешка, защото "явно хората очакваха от мен да споделя гнева им".

ФБР и Белият дом - хроника на разтърсващи скандали

Клинтън заяви, че Тръмп, бивша реалити звезда, е признал, че да си президент е по-тежко, отколкото си е мислил, че ще бъде. "Така е, защото това не е шоу, а реалност", добави Клинтън.
БТА