Хилари Клинтън
Хилари Клинтън / БГНЕС
Неуспялата кандидатка на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън обяви, че планира да създаде ново движение, кръстено "Заедно напред", което ще пропагандира политическа ангажираност и съпротива срещу действията на американския президент Доналд Тръмп, предадоха Франс прес и ДПА.

ФБР и Белият дом - хроника на разтърсващи скандали
 
Изявлението ознаменува връщането на Клинтън на политическата сцена, след като през ноември загуби президентските избори срещу Доналд Тръмп, отбелязва ДПА.
 
"През последните няколко месеца размишлявах, прекарвах време със семейството си - и да, разхождах се в гората", заяви Хилари Клинтън в серия от постове в Туитър.

Бил Клинтън пише книга, Хилари е персонаж в два романа
 
"Повече от всякога смятам, че политическата ангажираност на гражданите е от жизненоважно значение за нашата демокрация. Изключително съм вдъхновена от всички, които започнаха да организират и водят", добави тя.
 
"Тази година не беше това, което предвиждах, но знам за какво все ще се боря: една по-добросърдечна, включваща Америка с голямо сърце. Напред", заяви Клинтън.

Хилари Клинтън упреква себе си, ФБР и Русия за загубата на президентските избори
 
Тя посочи и пет групи, които новото движение ще подкрепя: "Индивизибъл", "Калър ъф чейндж", "Имърдж Америка", "Рън фор съмтинг", и "Суинг лефт".
БТА