/ БГНЕС, архив
Хилари Клинтън, която бе държавен секретар на САЩ по време на първия мандат на президента Барак Обама, е имала достъп до секретна и свръхсекретна документация и след напускането на Държавния департамент през 2013 г.
 
Това съобщи в четвъртък телевизионният канал "Фокс нюз", който се позова на председателя на юридическата комисия на Сената в Конгреса на САЩ Чък Грасли.
 
Уикилийкс плаща по 20 000 долара за сведения, изтекли от администрацията на Обама

По негова информация, освен бившата кандидатка за поста президент на САЩ, достъп са имали и още шестима сътрудници на Клинтън.
 
Според Грасли те са запазили достъпа си и след като Клинтън обяви, че се кандидатира за президент през април 2015 г. Достъпът бил предоставен с мотива, че работят по мемоарите на Клинтън. "Администрацията на Обама отказа да отговаря на моите постоянни запитвания бил ли е отменен достъпът", заявил сенаторът.
 
Доклад на ФБР описва хакерските атаки на президентските избори в САЩ

Грасли започна в четвъртък разследване по този повод, като се позова на миналогодишното заявление на директора на ФБР Джеймс Коми за това, че Клинтън и сътрудниците ѝ демонстрирали "небрежно отношение към информацията с висока степен на класификация".
БГНЕС