/ Guliver/Getty Images
Бившият американски президент Бил Клинтън и авторът на бестселъри Джеймс Патерсън пишат заедно роман, предадоха световните агенции.
 
Творбата е озаглавена "Президентът изчезна" и ще бъде публикувана през юни 2018 г. съвместно от издателствата Алфред Кнопф и Литъл, Браун енд Ко. В сайта за електронни продажби Амазон книгата е представена като трилър с 400 страници и цената й е 30 долара.
 
Сътрудничеството с президента Клинтън е върхът в кариерата ми, сподели Патерсън. Той има зад гърба си над 100 творби, сред които и детски книги. Клинтън пък публикува автобиографичната книга "Моят живот", за която бе получил аванс от 15 милиона долара. Той призна, че да работи с Патерсън е било страхотно и че му е фен от дълго време.

Същевременно авторката на бестселъри Къртис Ситънфелд обяви, че пише нова книга, посветена на Хилари Клинтън, предаде АП.
 
Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

Тя разказва историята на бившата първа дама, бивш държавен секретар и бивша кандидатка за президент от Демократическата партия на САЩ. Историята на Хилари обаче е разказана от един по-необичаен ъгъл, не като история на Хилари Клинтън, като история на Хилари Родам. Т.е. книгата разказва за живота на една Хилари, която изобщо не се омъжва за Бил Клинтън.
 

Guliver/Getty Images


Ситънфелд вече е написала книга, вдъхновена от живота на Лора Буш и озаглавена "Американска съпруга".
 
Авторът на научно-фантастични романи Уилям Гибсън пък обяви, че пиша също роман за Хилари Клинтън, но в него той си представя, че тя е спечелила президентските избори.
БТА