/ Gulliver/Getty Images
След лошите резултати в последните месеци Григор Димитров е взел решение да се раздели със своя треньор Дани Валверду. Това обяви самият той чрез своя Twitter профил, в който желае всичко най-добро на венецуелеца за в бъдеще.

Григор Димитров

Григор Димитров се завърна с гръм и трясък на корта

"След моя мач вчера дългогодишният ми треньор Дани Валверду и аз седнахме заедно. След три страхотни години поемаме по различни пътища. Имахме невероятни успехи и страхотни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му пожелавам всичко най-добри в бъдещите му начинания", обяви Димитров.
 

Сътрудничеството между Димитров и Валверду донесе най-големите успехи в кариерата на българина. То започна през лятото на 2016 г. при предишния тежък период на българина, припомня Gong.bg. Влиянието на бившия треньор на Анди Мъри се усети няколко месеца по-късно, когато в началото на 2017 г. Димитров спечели титлата в Бризбейн и достигна до полуфинал на Аустрелиън Оупън. След това дойде и титлата на домашния турнир в София.

Дани Валверду
Gulliver/Getty Images

С намигване: Как изглежда микс между Гришо и Джокович? (СНИМКА/ВИДЕО)

Годината завърши по най-добрия начин - първа и до момента единствена титла на ниво Мастърс в Синсинати, последвана от върха в кариерата на Григор - трофеят от Финалите на АТР и рекордно трето място в световната ранглиста.

Григор Димитров Дани Валверду
Gulliver/Getty Images

2018 г. отбеляза лек спад в изявите на Димитров, но до тежкото решение за раздялата се стигна след разочароващите първи месеци на 2019-а, след които Григор е на прага да изпадне от топ 50 на световната ранглиста.
 
Не е ясно кой ще се грижи за подготовката на българина оттук насетне и дали другият му треньор Андре Агаси ще остане част от екипа.
gong.bg