Сингапур
Сингапур / БГНЕС
Правителството на Сингапур ще плати 1600 сингапурски долара (1100 щатски долара) на всеки гражданин над 21 години като подкрепа заради разпространението на коронавируса. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Хен Сви Кит, представяйки следващия пакет от допълнителни мерки в парламента.

Третият пакет финансова помощ, наречен „Бюджет за солидарност“, предвижда еднократно плащане в размер на 600 сингапурски долара този месец. Министърът каза, че "като се вземат предвид предишните социални плащания, всеки гражданин през тази година ще получи 1 600 сингапурски долара".

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница


На 3 април премиерът Ли Сян Лун обяви въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. По-специално, от 7 април, почти за месец в града-държава всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени. Сред изключенията са магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други. Обученията в училищата и университетите са спрени. Премиерът призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо.

Според него засега това е от консултативен характер, но ако ситуацията не се подобри, правителството е готово за по-нататъшно затягане на мерките
БГНЕС