/ iStock/Getty Images
Френска туристка е арестувана и я грози затвор, защото е записала видео на моста в Ришикеш, който индийците смятат за свещен и по-късно го е публикувала в социалните мрежи.

27-годишна жена, която твърди, че е заснела видеоклип с цел реклама на бижута, които продава, е заплашена с до три години затвор, ако бъде призната за виновна за нарушаване на индийския интернет закон, съобщава порталът Джакарта Пост.

Френската гражданка беше задържана в четвъртък, след като публикува кадри от Лакшмана Джула, пешеходен мост над Ганг, който още "Бийтълс" правят известен през 60-те и който индийците смятат за свещен.

„Може би такива неща са приемливи във Франция, но Ришикеш е свято място, а Лакшман Джула е мястото, където боговете Рам, брат му Лакшман и съпругата на Сита прекосяват Ганг, каза Р. К. Саклани, шеф на полицейското управление, където жената е била отведена след ареста.

Полицията обяви името, но не и фамилията на французойката, който пребивава в Ришикеш от март, малко преди обявяването на карантината в цялата страна.

Тя ни каза, че продава колиета през интернет и че видеоклипът има за цел да популяризира нейната работа, обясни Саклани.

По думите му, младата жена имала и разголени снимки , направени в хотелска стая.

Полицията реагира на сигнал и жената е била освободена от ареста, след като платила гаранция. Конфискуван е мобилният й телефон./ 
БГНЕС