/ iStock/Getty Images
„Еърбъс” адаптира граждански самолети за товарни полети. Това ще помогне да се гарантира работата на авиокомпаниите и да се намали глобалният недостиг на офертите за превоз на стоки по въздуха, гласи съобщение на компанията.

Европейската корпорация „Еърбъс” разработва модификация за самолетите A330 и A350, която ще направи възможно използването им за превоз на товари. Това се казва в комюнике, разпространено днес, предаде АФП.

„Еърбъс” намалява производството на самолети заради коронавируса

"Еърбъс” разработва модификация за самолетите от семействата A330 и A350, която ще позволи на авиокомпаниите да монтират товарни палети директно върху релсите на седалките пода на салоните, след като се премахнат седалките в икономична класа", заявиха от компанията. Те изтъкнаха, че подобно решение ще спомогне за осигуряване на безпроблемна работа на авиокомпаниите и ще намали световния недостиг на оферти за товарни авиационни превози на далечни разстояния поради пандемията на коронавирус.

"В допълнение, това ще помогне на индустрията да посрещне голямото търсене на хуманитарни полети за бързо транспортиране на големи количества медицинско оборудване и други доставки на дълги разстояния", гласи съобщението на компанията.
БГНЕС