/ БГНЕС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес отново отправи призив за съставянето нова турска конституция, предаде Анадолската агенция.

Турското правителство няма да се спре, докато страната не се нареди сред десетте най-големи икономики в света, заяви още Ердоган, който говори на първото заседание на парламентарната група на неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в 28-ия Меджлис. 

По думите на държавния глава кабинетът продължава да работи по 12-ия план за развитие на Турция, както и по средносрочната програма за развитие на страната.
Убеден съм, че икономическият просперитет на Турция ще бъде от полза за всички 85 милиона жители на нашата страна. За да координираме работата в икономическата сфера, установихме тесни връзки между офиса на вицепрезидента, министерството на финансите и Централната банка, заяви държавният глава.

Ердоган каза още, че важен стимул за по-нататъшното развитие на Турция ще бъде приемането на нова версия на конституцията на страната. 

Ердоган охлади надеждите за скорошно присъединяване на Швеция към НАТО

Концепцията за "стогодишнината на Турция" не може да се реализира въз основа на конституция, която е била изготвена и приета след военен преврат, подчерта президентът.

Държавният глава предложи правото на мюсюлманките да носят забрадки да бъде вписано в новата конституция. Той призова и опонентите си да подкрепят работата по новата конституция на Турция.
Нора Чолакова/БТА