/ БГНЕС
Най-малко 20 души са пострадали в експлозията, станала в хлебарница в централния девети район на Париж, съобщават електронните издания на "Фигаро" и на телевизия Бе Еф Ем Те Ве.
 
Двама от ранените са в тежко състояние, а седем в сериозно. 11 ранени са с леки травми. Очевидци разказват, че около 10 души са с рани по главата, на които се оказва помощ на място.

париж хлебарница експлозия взрив
БГНЕС

париж хлебарница експлозия взрив
БГНЕС

Сред ранените има трима пожарникари, които са се отзовали на сигнал за миризма на газ, подаден от хора в хлебарницата преди експлозията. Полицията каза, че именно изтичане на газ, е причинило взрива. По-рано се съобщаваше за пожар, предшествал експлозията.
 
Трагедията, разиграла се на улица "Тревизо", недалеч от прочутия магазин "Галерия Лафайет", е мобилизирала 200 пожарникари и 100 полицаи.
 
 

Explosion in central Paris READ MORE: https://on.rt.com/9m69

Публикувахте от RT в Събота, 12 януари 2019 г.

париж хлебарница експлозия взрив
БГНЕС

париж хлебарница експлозия взрив
БГНЕС

На околните сгради са нанесени големи материални щети, счупени са прозорци, избити са рамки на прозорци. По улиците има изплашени хора. Някои туристи от съседните хотели напускат с багажа си, а други са излезли на улицата боси и по халати.
 
Извършва се спешна евакуация на съседните сгради. Обособен е периметър за сигурност. Над района прелита и хеликоптер на Бърза помощ.
 
БТА