/ БГНЕС
Вицепремиерът и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева е на работно посещение в Берлин. Това съобщиха от Дирекция "Пресцентър" на Министерството на външните работи.

В рамките на визитата си министър Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на ФРГ Хайко Маас, с председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз на Бундестага Гунтер Крихбаум, както и с проф. д-р Норберт Ламерт, председател на Фондация "Конрад Аденауер".

Захариева: Важно е да няма раздробяването на Болградския район

Министър Захариева ще участва в организираната от Министерство на външните работи на Федерална Република Германия и фондация "Бертелсман" конференция "2020: Съвместно формиране на бъдещето на Европа".

По време на конференцията 75 граждани от Германия, Франция и Полша ще дискутират с експерти въпроси, важни за бъдещето на Европа: европейските ценности, глобализацията и външната търговия, напредък и устойчиво развитие, солидарност. Министър Захариева ще приветства участниците и заедно с външния министър на Германия Хайко Маас ще дебатира с гражданите.

В българското посолство в Берлин министър Захариева ще поздрави българската общност в Германия по повод Националния празник на Република България - 3 март.