Петима души с автомобил Ауди прегазиха хора в курорта Камбрилс в нощта срещу петък в опит да повторят нападението от Барселона. Полицията ликвидира терористите. В атаката в Камбрилс бяха ранени седем души, сред които и полицай. Жена, ранена при атаката, почина в болница.
Петима души с автомобил Ауди прегазиха хора в курорта Камбрилс в нощта срещу петък в опит да повторят нападението от Барселона. Полицията ликвидира терористите. В атаката в Камбрилс бяха ранени седем души, сред които и полицай. Жена, ранена при атаката, почина в болница. / БГНЕС
Четвърти човек беше задържан във връзка с атентатите в Барселона и Камбрилс, съобщи в акаунта си в Туитър полицията в испанската област Каталуния, цитирана от Франс прес.

Силите на реда уточниха, че арестът е извършен в град Рипол, на стотина километра северно от Барселона, където по-рано бяха задържани още двама души. И тримата задържани в Рипол са мароканци, посочва ДПА.

Четвърти арест заради атаките в Каталуния

Четирима души бяха задържани за атентатите в Каталуния
БГНЕС

Още един мъж, испанец, беше задържан в град Алканар, на 200 км южно от Барселона, след експлозия в къща.

Нито един от арестуваните няма полицейско досие, свързано с тероризъм.

Нарасна броят на жертвите на атентатите в Каталуния

Полицията не уточни подробности за самоличността на най-новия арестуван, не каза и дали става въпрос за издирвания от властите Муса Укабир, брат на мароканеца Дрис Укабир, който е единият от задържаните в Рипол.

Четирима души бяха задържани за атентатите в Каталуния
БГНЕС

Говорителят на регионалната полиция Жозеп Луис Траперо каза, че един-единствен полицай е застрелял петимата, атакували с кола пешеходци в Камбрилс, отбелязва Асошиейтед прес. Четирима нападатели бяха застреляни на място, а петият почина от раните си.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Траперо потвърди, че двойният атентат - в Барселона и Камбрилс - е дело на една и съща клетка, действала от Алканар. Полицията вече свързва експлозията, станала там малко преди полунощ, с атентатите.

СНИМКИ: Нападение в курорта Камбрилс

"Те са подготвяли един или няколко терористични акта. Експлозията в Алканар позволи да се избегнат по-мащабни атентати", каза Траперо.

Четирима души бяха задържани за атентатите в Каталуния
БГНЕС

В къщата били открити складирани газови бутилки и полицията смята, че обитателите й може да са подготвяли взривно устройство.

Издирват 17-годишен младеж за атентата в Барселона (СНИМКА)

Полицията каза, че шофьорът на микробуса, убил 13 души в Барселона е избягал, още не е идентифициран, посочва Ройтерс. Възможно е той да е сред петимата заподозрени, застреляни в Камбрилс, но засега нищо не е сигурност, каза полицейски шеф.

Четирима души бяха задържани за атентатите в Каталуния
БГНЕС

БТА