Четвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция
Четвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция / БГНЕС
Четвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция. От четиримата арестувани във връзка с нападенията в Каталуния трима са от Мароко и един - от Испания, съобщи полицията

Силите на реда уточниха, че арестът е извършен в град Рипол, на стотина километра северно от Барселона, където по-рано бяха задържани още двама души. И тримата задържани в Рипол са мароканци, посочва ДПА.

Още един мъж, испанец, беше задържан в град Алканар, на 200 км южно от Барселона, след експлозия в къща.

13 души загинаха при атентат на оживена пешеходна улица в Барселона в четвъртък. По-късно при атака в курорта Камбрилс бяха ранени седем души, а жена, която е била сред пострадалите, почина в болница.

Нарасна броят на жертвите на атентатите в Каталуния

По-рано стана ясно, че атентаторът от Барселона все още не е заловен.

Издирват 17-годишен младеж за атентата в Барселона (СНИМКА)

Полицията издирва 17-годишен младеж във връзка с нападението, като не изключва възможността той да е извършителят на атаката. По предварителни данни Муса Укабир може би е откраднал документите на брат си Дрис Укабир и е наел два микробуса. Единия е използвал в атаката в Барселона. Полицията смята, че Муса Укабир, който е избягал след престъплението, може да е въоръжен.

Четвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция
БГНЕС

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Бял микробус връхлетя към 16,50 часа местно време вчера пешеходците на улица "Ла Рамбла", в туристическото сърце на Барселона, при което загинаха 13 и бяха ранени около сто души.

СНИМКИ: Нападение в курорта Камбрилс

Около осем часа по-късно, малко преди полунощ, автомобил "Ауди А3" се вряза в множеството на крайбрежния булевард в курорта Камбрилс, на 120 км южно от Барселона, ранявайки седем души, включително един полицай. Жена, която е била ранена при атаката, е починала в болница.

Четвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция
БГНЕС

Предотвратиха втори голям атентат в Каталуния (ВИДЕО)

След атаката последва стрелба, при която полицията ликвидира намиращите се в аудито хора - предполагаеми терористи, опасани с фалшиви пояси с експлозиви.

Терористите от Камбрилс били с фалшиви пояси с експлозиви

Така общо жертвите на атентатите в Каталуния са 14 души, а ранените - 130 човека. При терористичните атаки в Барселона и Камбрилс са убити и ранени граждани на 34 държави.
БТА