Бонди бийч
Бонди бийч / iStock/Getty Images
Лошото време и пандемията от Ковид-19 днес отказаха повечето любители на плажа и морето да отидат на ембламатичния Бонди бийч - традиционен коледен маршрут в Австралия за хиляди хора всяка година, предаде Ройтерс.

Тъй като външните граници на Австралия са затворени, а вътрешният туризъм е ограничен, местните жители имаха редкия шанс да разполагат с прочутата плажна ивица само за себе си.

Но дъждът и скоро появилото се огнище на коронавис в северните предградия на най-големия австралийски град, където над четвърт милион хора са в локдаун от близо седмица, ограничи броя на плажуващите.

По обяд днес само около 100 души плуваха, сърфираха и си правеха снимки пред коледно дърво, поставено от плажните спасители.

Трябва да се насладим на нещата сега, каза местният жител Силио Агостино. Да внесем малко щастие в ситуацията, малко светлина, малко надежда, малко лудост и това стига. Точно това е Бонди бийч, точно това е самата Коледа, каза той.

С бързи и строги мерки, Австралия се справи много по-добре от повечето развити държави в борбата срещу Ковид-19. В страната има само 28 300 заразени и 908 починали.

Днес на територията на страната има 156 активни случаи на зараза.

Благодарни сме тази година за нашата Коледа. Благата, които получихме, са повече от усилията, които положихме, каза премиерът на Австралия Скот Морисън.
БТА