Конго
Конго / Gettyimages
Деца войници в Конго пият кръвта на своите жертви, вярвайки, че това ще ги направи непобедими, според доклад на ООН, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 13 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА В СВЕТА

Въоръженото формирование "Камуина Нсапу", което редовно извършва нападения в централния район Касай, използва за бойци момчета и момичета, много от които на възраст между 7 и 13 години, заяви Комисията на ООН за правата на човека.

Кои са най-опасните гра дове в света
Според доклада членовете на "Камуина Нсапу" вярвали, че магическият ритуал, включващ пиене на кръвта на обезглавени жертви, ще ги направи непобедими. Повечето жители били убедени в магическите способности на децата, което всявало страх.

Вижте най-опасните места за живеене

"Това общо вярване . . . може отчасти да обясни защо едно зле въоръжено формирование, съставено до голяма степен от деца, е в състояние да устои на настъплението на обучена национална армия повече от година", заяви комисията в доклада, който се основава на свидетелства на хора, избягали в Ангола от насилието в ДР Конго.

Конго
Guliver/Getty Images

По данни на ООН "Камуина Нсапу" е екзекутирала най-малко 79 човека. Формированието убивало главно представители на властите.
БТА