Дават 11 000 долара награда за информация за убийството на българска студентка в САЩ
Дават 11 000 долара награда за информация за убийството на българска студентка в САЩ / ThinkStock/Getty Images

Обявена е награда от 11 000 долара за всяка информация, която може да доведе до разкриването на мистериозната смърт на българската студентка в Ню Йорк Стефани Линева, съобщава NOVA. Тялото й беше намерено в събота сутринта на път 434 в университетското градче Бинхамптън.

Първоначалната версия е, че студентката е станала жертва на пътен инцидент, а шофьорът е избягал от мястото на катастрофата. Семейството и полицията имат нови подозрения за причините за смъртта на Стефани.

На този етап властите отказват официален коментар за разследването.

Какви са версиите за смъртта на българска студентка в Ню Йорк?

Според разкази на приятели Стефани си тръгнала от парти между 22:30 и полунощ и се насочила към общежитието на нейния приятел - 19-годишен испанец, който също като нея тренира тенис. Пред сградата я видели няколко момичета, които й предложили да я закарат, ако е тръгнала на парти. Тя им казала, че се прибира при приятеля си и влязла в общежитието. Часът е 30 минути след полунощ. Това е и последният момент, в който някой я видял жива. Приятелят на Стефани твърди, че по това време вече спял.

Малко след 2 часа през нощта шофьор намерил бездиханното тяло на път 434 и извикал полиция. Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото, или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата.

Откриха мъртва българска студентка в Ню Йорк

Известно време преди инцидента приятелка на Стефани получила съобщения от нея, в които тя пишела, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи и да си купи сладолед. В района, където е намерено тялото, няма нито магазини, нито заведения, до които човек може да се разходи. Това е шестлентов път, разделен с бетонна мантинела. А телефонът на Стефани е открит на няколко пресечки. Приятелите казват, че SMS-ът бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човека, извършил престъплението в опит да заблуди полицията.

Тялото й е обезобразено от удара и лекарите са препоръчали на семейството и приятелите да не го виждат в моргата.

Тялото на Стефани ще бъде кремирано, а прахът й разпръснат най-вероятно над тенис клуба в Ню Йорк, който са посещавали майка и дъщеря. Нейното 9-годишно братче също тренира тенис.

Стефани е учила психология с пълна стипендия за тенис в университета SUNY.

Източник: Nova.bg