Четирима в ареста след смъртта на актьора Филип Хофман
Четирима в ареста след смъртта на актьора Филип Хофман / Guliver/Getty Images

Американската полиция, разследваща смъртта на актьора Филип Сиймор Хофман, арестува тази нощ четирима души с над 350 пликчета хероин, съобщава в. "Ню Йорк Таймс".

Трима мъже и една жена бяха арестувани при обиска на три апартамента в Манхатън. Следователите открили пликчетата с хероин в апартаментите, съобщава изданието, като се позовава на представител на силите на реда. "Ню Йорк Таймс" пише, че информация от разследването на смъртта на Хофман довела полицията в сградата.

Хофман почина в неделя, като причина за смъртта вероятно е свръхдоза хероин, тъй като на ръката му беше открита забита спринцовка, припомня БГНЕС. Вчера полицията съобщи, че хероинът в апартамента на Хофман не съдържал фентанил, силно добавено вещество, което се открива в 22% от завършилите със смърт свръхдози в Пенсилвания в последно време.

Все още обаче не е съобщена категоричната причина за смъртта на актьора, който беше на 46 години и имаше три деца. Полицията съобщи, че той е бил открит на пода в банята, облечен в къси панталони и тениска. Хофман живеел в апартамент под наем на улица Бетюн 53 в Уест вилидж.