Майкъл Гоув
Майкъл Гоув / Gulliver/Getty Images
След френския президент Еманюел Макрон и британски министър посочи страната ни като лош пример", пише "24 часа". 

"Не е правилно хора от България и Словения да идват във Великобритания без никакви ограничения и автоматично да имат права, каквито хората от Бангладеш или Сингапур нямат”, пише Майкъл Гоув. Той отговаря за Brexit в британския кабинет и е сред влиятелните политици в управляващата Консервативна партия. Затова мнението му се смята за официална позиция на торите, още повече, че е част от статия на Гоув за "Дейли мейл", в която се очертават бъдещите им управленски планове, ако спечелят парламентарните избори на 12 декември.

Джонсън: След Брекзит гражданите на ЕС ще бъдат като другите мигранти


Според министъра не е честно хората, идващи от европейски страни, да имат достъп до безплатното британско здравеопазване, докато останалите имигранти чакат около 5 г. и плащат такси, за да бъдат допуснати до системата.

Консерваторите обещават да реализират Brexit в края на януари и след това да премахнат преференциалното положение на европейските граждани. Те планират въвеждането на нова имиграционна система от 2021 г., при която всички чужденци се оценяват чрез точкова система, за да получат виза. Идеята е в страната да влизат само лица, които имат предложение за работа или са приети да следват. Така торите се надяват да прекратят източването на социалната система от хора, които заради свободното движение в ЕС пристигат уж да работят, а след няколко месеца се регистрират за помощи. За достъп до британското здравеопазване вече ще се плащат такса от 625 паунда или здравна застраховка. Твърди се, че така ще се осигурят допълнително по 500 млн. паунда за здравната система.

По-рано относно имиграционната политика след Брекзит Джонсън обяви, че гражданите на ЕС ще трябва да изчакват 5 години преди да получат социална помощ и ще трябва да плащат допълнително за здравни услуги

 
24 часа