/ iStock/Getty Images
Кметството в Прага нае луксозен хотел, където бездомници с КОВИД-19 могат да се възстановяват и хора, които са били в контакт с някой болен, могат да се изолират, предаде Ройтерс.

Заместник-директорката на Центъра за социални услуги Лудмила Томешова каза, че на настанените в хотела се осигуряват три хранения на ден, пълни медицински грижи, телевизия и други удобства, докато се възстановяват.

Така че хотелът има гости, макар и да не са стандартните и е пълен през цялото време, каза тя в интервю за Ройтерс, което даде в четиризвездния хотел в центъра на чешката столица. Той функционира като карантинен център от ноември и в него са настанени около 250 души.

Томешова каза, че Прага, където има около 4500 бездомни, опитва да помогне на хората да си намерят подслон и да имат достъп до други услуги, след като дадат отрицателен резултат на тест за коронавирус и напуснат хотелите.

За някои гости престоят там е рядко срещан лукс.

Чехия е сред най-тежко засегнатите страни в света при сегашната вълна на пандемията. Смъртните случаи достигнаха 25 000 в 10,7-милионната държава. 
Чехия е на трето място в света по инфекции на глава от населението през последната седмица, показват данни на сайта ourworldindata.org.
БТА