Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп се оказа въвлечен в нова полемика, отричайки да е казал на вдовицата на войник, загинал в битка, че съпругът й "е знаел с какво се захваща", както съобщи конгресменка от Демократическата партия, предадоха Франс прес и ДПА

Тръмп обеднял с 600 млн. долара, но остава милиардер

В началото на месеца 25-годишният Ла Дейвид Джонсън загина при засада в Нигер. Тялото му пристигна вчера на летището в Маями, щата Флорида. Отиващата да посрещне ковчега вдовица Майешя Джонсън, бременна с трето дете, е получила телефонното обаждане, докато се е намирала в колата, съобщава Фредерика Уилсън от Камарата на представителите.

"Не чух целия разговор, но го чух да казва : "Предполагам, че е знаел с какво се захваща. Но предполагам, че въпреки това боли", заяви Уилсън пред Си Ен Ен. "Този човек е болен. Има сърце от камък и не усеща жалост или състрадание към никого. Това е вдовица в траур", изрази тя възмущението си пред медиите.

Известен издател на порносписание предлага 10 млн. долара за компромат за Тръмп

"Избраничката от Демократическата партия си е измислила изцяло какво казах на вдовицата на войник, загинал при бойни действия (и имам доказателство). Тъжно!", написа Тръмп рано сутринта в Туитър. Уилсън отрече твърденията и заяви, че тя е била в колата и също има доказателства.

"И това не е най-лошото. Тя плачеше през цялото време и когато затвори, ме погледна и каза: "той дори не помнеше името му". Това е нещото, от което наистина я заболя", добави конгресменката пред телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Тръмп нанесе удар по ядреното споразумение с Иран

В официалното изявление на Белия дом за четирите разговора със семейства на загинали бойци от специалните части се казва, че президентът е изказал съболезнования и е заявил, че саможертвата им няма да бъде забравена.
БТА