Белградските медии следят връзките на Сретен Йоцич в България
Белградските медии следят връзките на Сретен Йоцич в България / снимка: БГНЕС, архив

Сръбската преса днес обръща сериозно внимание на новината, че балканският наркотрафикант Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам, е участвал в поръчката за убийството на българския министър-председател Бойко Борисов. Сръбските медии подробно информират и за твърденията на заместник-главния прокурор Бойко Найденов, че службите имат данни за поръчката за атентат срещу Борисов.

Белградските медии информират и за задържаната група „Килърите", както и на Петър Стоянов-Вожда, за когото се твърди, че е кум на Сретен Йосич. „Йосич, за когото българските медии твърдят, че е балканският крал на кокаина, бе задържан в София през 2002 г. и веднага след това бе предаден на холандските власти. Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на Министерството на вътрешните работи. През 2009 г. по време на съдебния процес Сретен Йосич каза, че по време на престоя си в България е бил под закрилата на спецслужбите и лично на Борисов", припомнят още белградските медии, пише БГНЕС.

„Борисов се обърна към прокуратурата за проверка и по-късно стана ясно, че Сретен Йосич не е имал връзки с държавните структури на България, както и със самия Борисов", уточнява от своя страна сръбската държавна агенция Танюг.