/ БТА
Белгия постепенно се съвзема от обилния снеговалеж, започнал вчера следобед и продължил до среднощ, но засега част от обществения транспорт не работи изцяло, съобщават местни медии. Уточнява се, че железопътните връзки с всички гари в страната са осигурени, но влаковете се движат със закъснения.

Най-често тези закъснения са свързани с трудностите на служителите от железниците да стигнат до работните си места, предава кореспондентът на  Николай Желязков. Градските автобуси в южната част на Белгия не се движат, а летището в Брюксел съобщава, че и днес продължават закъсненията на полетите. Аерогарата вчера спря работа за около два часа, а днес в медиите са публикувани разкази на пътници, останали в самолетите повече от пет часа в очакване на разрешение за излитане.

Задръствания и отменени полети: Втори ден транспортен хаос в Германия заради лошото време

Някои от училищата и детските градини в страната днес остават затворени. По пътищата се отчитат задръствания от общо 500 километра - с 20 на сто повече от обичайното, но наполовина спрямо опашките от автомобили по магистралите снощи.

Валежите оставиха десетина сантиметра снежна покривка. В следващите дни в Белгия се очаква чувствително затопляне.
кор. на БТА Николай Желязков