Бандити обраха и изнасилиха шест туристки в Акапулко
Бандити обраха и изнасилиха шест туристки в Акапулко / снимка: Reuters

Маскирани бандити нахлули в къща в мексиканския курорт Акапулко и изнасилили шест испански туристки. Нападателите използвали телефонните кабели и ленти от бикини, за да вържат седемте испанци, мексиканец и още една жена, които също се намирали в къщата близо до плажа Бара Виеха.

Къщата, която испанците били наели под наем, се намира в район с ресторанти и други бунгала в курорта Акапулко, който се радва на световна известност. Кметът на Акапулко Луис Валтон Абурто предизвика ропот сред репортерите, когато им съобщи за инцидента и допълни, че престъплението е "неочаквано, но такива неща стават навсякъде по света".

Мексиканското външно министерство осъди деянието и съобщи, че жертвите са закарани в столицата. Според в. Ла Джорнада изнасилвачите са задигнали 600 долара в брой, шест мобилни телефона, два лаптопа, три камери и две кредитни карти, пише БГНЕС.

Акапулко се превърна в един от мексиканските градове с най-високо ниво на насилие заради войната между наркокартелите и силите за сигурност, която е взела от 2006 година досега поне 70 000 жертви. Същевременно и самите наркотрафиканти воюват помежду си за контрол върху каналите за внос на дрога в Съединените щати.

Но насилието по принцип не засяга десетките милиони туристи, които посещават Акапулко всяка година.