/ iStock/Getty Images
Мъж във Флорида претърпя три операции, след като се зарази с месоядна бактерия, съобщи Маями Хералд.

При Дейвид Айлънд се появили симптоми на грип преди седмица, след което лекарите го приели в спешно отделение в Орландо, Флорида, съобщи брат му Даниел. Оттогава лекарите е трябвало да премахнат повече от 25% от кожата му, а бъбреците му се влошават, съобщи семейството.
 


Семейството не е сигурно как 50-годишният мъж се е заразил с некротизиращ фасциит, заяви заместник-шерифа на Южна Каролина. Мъжът е плувал в басейна си в Орландо, но не е ходил на езера или океан.
 


Некротизиращият фасциит е агресивно заболяване, което се храни с плът, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията. „Има много инфекции, които приличат на некротизиращия фасциит в ранни етапи, което може да затрудни диагностицирането“, според центъра. Тъй като некротизиращият фасциит може да се разпространи много бързо, пациентите често трябва да се подложат спешно на операция.

Испания: Жена почина от листериоза, а стотици други са заразени с бактерията


Даниел каза, че лекарите са успели да идентифицират и започнали да лекуват инфекцията бързо и тя още не е достигнала мускулната му тъкан. „Все още е рано за смъртна присъда“, шегува се брат му Даниел.

„Дейвид все още е в опасност за живота, но всеки ден има някои малки победи. Много ми липсва моят най-добър приятел и се моля всеки ден Бог да пощади живота му и да го върне у дома при мен и нашите деца“, каза съпругата на Дейвид, Джоди Айлънд. „Животът ми не е същия без него, така че наистина се моля за чудо".

Дейвид и съпругата му имат две дъщери, на 7 и на 4, и двете работят в „Universal Studios“ в Орландо. 
 
БГНЕС