/ / iStock/Getty Images
Сингапурската авиокомпания „Singapore Airlines“ (SIA) планира в края на октомври да пусне „полети до никъде“, пише местното издание „Стрейтс Таймс“.

Самолетите ще излитат и ще се връщат на летище „Чанги“ в опит да се преодолеят икономическите затруднения пред авиокомпаниите, възникнали вследствие пандемията от коронавирус.

Какво не трябва да правим никога с бордните си карти

От националния авиопревозвач съобщават, че планират да проучат възможностите за партньорство със съвета по туризъм на Сингапур, за да се изработи схема, при която заинтересованите пътници ще могат да плащат за такива полети частично с туристически кредити, които ще бъдат предоставени от правителството на страната.

Уточнява се, че времетраенето на „полетите до никъде“ ще бъде около три часа.

Пътничка се разхожда по крилото на самолет

Няколко авиокомпании, включително EVA Air в Тайван, организираха подобни „полети до никъде“ в опит да се справят с драстичния спад във въздушните превози, предизвикан от пандемията от коронавирус.

Авиокомпанията по-рано оповести намеренията си да съкрати около 2 400 служители заради пандемията.

Рекорд: Пилот скочи от самолет на слънчеви батерии (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според икономисти, подобно начинание би било полезно, защото при такива полети ще се използват самолети и екипажи, които иначе биха стояли на земята. Освен това „полетите до никъде“ ще се сторят интересни на много хора, които ще бъдат готови да участват само заради тръпката.

Според направено проучване, 75% от запитаните са изразили готовност да платят за такова пътуване, като най-популярната цена, която пътниците биха платили за място в икономична класа, е 288 долара. 40% от анкетираните са заявили, че са готови да платят 588 долара за място в бизнес класа.
БГНЕС