Арестуваха мъж в Швеция, възнамерявал да убие съпругата на премиера
Арестуваха мъж в Швеция, възнамерявал да убие съпругата на премиера / netinfo
Четирийсет и двегодишен мъж бе арестуван по подозрение, че планирал да убие съпругата на шведския премиер Фредрик Рейнфелд, предаде ДПА.

Филипа Рейнфелд е водещ политик консерватор в общинския съвет на Стокхолм, където е комисар по здравното обслужване, пише БТА. Задържаният живеел близо до сградата на съвета и искал да "нарани" премиера, посочва вестник "Афтонбладет".

Твърди се, че през последните години мъжът редовно се обръщал за помощ към психиатричните служби и разкрил плановете си пред лекарите си, които информирали полицията. При претърсването на жилището на арестувания полицията открила карти и чертежи. Мъжът се намира в добре охранявано психиатрично заведение в очакване на нови разпити.

Премиерът и 40-годишната му съпруга са отказали да коментират информацията. Всички информации за планове за убийство на политически фигури се проверяват особено внимателно в Швеция, след като през 1986 г. в центъра на Стокхолм бе застрелян тогавашният премиер Улоф Палме, а през 2003 г. с нож бе убита външната министърка Анна Линд, припомня ДПА.