Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
Доналд Тръмп и Еманюел Макрон / БГНЕС
Прегръдки и целувки, странни и продължаващи до безкрай ръкостискания, изрази на взаимна симпатия - последната среща на Еманюел Макрон и на Доналд Тръмп в Белия дом породи шеги сред американските хумористи, предаде Франс прес.
 
Ашли Паркър, журналист от в. "Вашингтон пост", нарече отношенията между Тръмп и Макрон, наблюдавани вчера по време на срещата им в Белия дом, като "цуни-гуни връзка".

Тръмп посрещнаха Макрон на първата си държавна вечеря в Белия дом (СНИМКИ)

Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
БГНЕС

Водещият Джими Кимел от телевизия Ей Би Си пък направи шеговит паралел между наблюдаваното по време на срещата на Тръмп и Макрон и извънбрачните връзки, приписвани на Тръмп.
 
"Виждали ли сте го (Тръмп - бел. прев.) да докосва някого по този начин? Той му (на Макрон-бел. прев.) приложи версията Сторми Даниълс", каза водещият, визирайки твърденията на порнокатрисаната Сторми Даниълс, че е имала сексуална връзка с Тръмп и че адвокатът на президента Майкъл Коен й платил 130 000 долара, за да я пази тя в тайна.

Първите дами Тръмп и Макрон отново демонстрираха стил (СНИМКИ)

Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
БГНЕС

"Когато президентът Макрон поздрави президента Тръмп, той го целуна по двете бузи. Като рефлекс Майкъл Коен незабавно изскочи и даде 130 000 долара на Макрон", каза водещият Конън О'Брайън по телевизия Ти Би Ес.
 
Странният епизод, в който в Овалния кабинет пред камерите на телевизиите от целия свят, Тръмп започна да чисти пърхота от костюма на френския си гост, също породи доста коментари.

ГАЛЕРИЯ: Тръмп даде държавна вечеря за Макрон, първите дами показаха стил

Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
БГНЕС

"Как да управляваш (Доналд Тръмп), когато той ви унижава публично?, попита Тревър Ноа, водещ в канала Комеди сентръл. "Ако бях Макрон, щях да отговоря на това", допълни той и каза, че е възхитен от спокойствието на френския лидер.
 
"Господин президент, Макрон е все още тук, усмихнат, след като е прекарал два дни с вас. Това не е пърхот, това е кокаин!", пошегува се Стивън Колберт по телевизия Си Би Ес.

Президентите на САЩ и Франция призоваха за ново споразумение с Иран

Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
БГНЕС

Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
БГНЕС

БТА