/ Guliver/Getty Images
Докато двете се разхождаха извън Белия дом стилни и по женски, мъжете им също демонстрираха дипломатическа симпатия
Мелания Тръмп и Брижит Макрон напуснаха Белия дом, за да разгледат картини на френския художник Пол Сезан в намиращата се наблизо Национална художествена галерия, предаде Асошиейтед прес.
 
Облечени в бели костюми и на високи токчета "стилето", първите дами на САЩ и Франция разгледаха изложба от около 60 творби на френския постимпресионист. Двете се спряха пред портрет на бащата на Сезан, четящ вестник, и позираха за снимка.

Мелания и Бриджит – елегантните съпруги на двама мъже с власт (СНИМКИ)
 

Мелания Тръмп
БГНЕС

Мери Мортън, куратор на музея за френските картини, обясни, че Сезан имал трудни отношения с баща си, който бил банкер и искал синът му да стане адвокат. Картината е от колекцията на семейство Мелън.
 
Двете първи дами след това преминаха през ротондата на сградата и покрай статуя на Меркурий.
 
Поне пред камерите, в голяма част от времето с кураторите разговаряше Брижит Макрон. Сезан е един от най-видните френски художници. Известен е с улавянето на моменти в своите творби и се смята, че е оказал силно влияние върху други художници, например Пабло Пикасо.

мелания и макрон
Guliver/Getty Images

"Мерси", каза Брижит Макрон, докато тя и Мелания Тръмп обикаляха фонтан във вътрешен двор на галерията. На въпрос дали се наслаждава на посещението си във Вашингтон тя кимна и каза на английски: "Благодаря ви".
 
Това е вторият ден от визитата на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Вашингтон.

Мелания Тръмп
БГНЕС

Кабинетът на първата дама на САЩ съобщи, че облеклото на Мелания Тръмп по модели на двама дизайнери.
 
Костюмът, носен от Мелания Тръмп при пристигането на семейство Макрон в Белия дом, е на дизайнера Майкъл Корс. В Националната художествена галерия тя също беше с него.
 
Първата дама на САЩ носеше и бяла широкопола шапка, чийто дизайнер е Ерве Пиер. Той беше и модният дизайнер на нейната рокля, която тя носеше в деня на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп. Бялата шапка бързо стана предмет на оживени разговори, също и в Туитър. Обикновено Мелания Тръмп не носи шапки.

тръмп и макрон
Guliver/Getty Images


Вижте колко се харесват Тръмп и Макрон (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пък увеличи списъка от прояви на дипломатическа симпатия, като прибави към него изчеткването на пърхот от костюма на госта, в случая френския президент Еманюел Макрон, предаде Франс прес. Тръмп направи изненадващия жест точно преди двамата лидери да позират за фотографите в Овалния кабинет на Белия дом.
тръмп и макрон
Guliver/Getty Images


Самият Макрон изглежда се посмути от тази проява на загриженост. "Имаме много привилегировани отношения, даже сега ще махна този пърхот", каза Тръмп, докато изчеткваше с ръка рамото на черния костюм на Макрон. "Трябва да го направим безупречен, сега е безупречен", оправда се президентът на САЩ.

тръмп и макрон
Guliver/Getty Images


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук

БТА