/ iStock/Getty Images
Двама мирни жители, сред които двегодишно дете, са убити при украинска атака срещу анексирания от Русия град Севастопол на полуостров Крим, а още един човек е загинал и трима са били ранени при украински обстрел с дронове в руския град Грайворон в Белгородска област, предаде Ройтерс, като се позова на местните губернатори.

„По предварителна информация след днешната aтака на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) са загинали двама мирни жители, единият от които е двегодишно дете“, написа в канала си в „Телеграм“ назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. Той уточни, че 22-ма души имат наранявания с различна степен от шрапнели.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в канала си в „Телеграм“ за нападението срещу Грайворон.

Русия с въздушна атака срещу Киев, двама души са ранени

„Въоръжените сили на Украйна, посредством три дрона камикадзе, нанесоха удар срещу град Грайворон. Дрон атакува паркинга на многофамилна жилищна сграда. Отново се случи беда, най-страшното – загина мирен жител. Ранени са трима“, написа той.  

Губернаторът уточни, че в резултат на атака срещу центъра на града са пострадали двама цивилни, които са били транспортирани до областната болница.

"Единият мъж, с фрактури на лицевите кости и закрита черепно-мозъчна травма, е в интензивното отделение, лекарите му оказват необходима помощ. Вторият пострадал (има) - рани по гърба и закрита черепно-мозъчна травма. И двамата ранени ще бъдат преместени в регионалната клиника за по-нататъшно лечение", пише Гладков.

Освен това на балкона на жилищната сграда е пострадала жена, на която е оказана помощ на място. Изпочупени са стъклата на няколко етажа, няколко автомобила и намиращ се наблизо магазин, добавя той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Валерия Динкова, БТА