Най-малко 45 души, включително бунтовници и техни роднини, са били убити при руски въздушни удари в планините по крайбрежието на Сирия снощи, съобщи мониторингова организация, цитирана от ДПА.

Русия се готви да нанася 200-300 удара дневно в Сирия

При бомбардировките в района Джабал ал Акрад, близо до фронтовата линия между правителствените и опозиционните сили, са били ранени 75 човека, съобщи още Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Сред убитите е командирът на "Първа крайбрежна дивизия", умерена бунтовническа група, за която се твърди, че е получила оръжейни доставки от САЩ, отбеляза базираната във Великобритания мониторингова организация. По данни на Ройтерс "Първа крайбрежна дивизия" се бие под знамената на "Свободната сирийска армия".

Руските самолети ударили обучена от ЦРУ бунтовническа групировка

Районът Джабал ал Акрад се намира в крайбрежната сирийска провинция Латакия. Според ДПА той е контролиран от бунтовниците.

Oт началото на намесата на Москва в конфликта, на 30 септември, при руските въздушни удари в Сирия са убити 370 души, от които 243 бунтовници и 127 цивилни, , съобщи сирийска неправителствена организация, цитирана от Франс прес.

Най-малко 52 джихадисти от "Ислямска държава" са сред убитите бунтовници, а сред загиналите цивилни има 36 деца и 34 жени, уточни пред агенцията Рами Абдел Рахман, директор на Сирийския център за наблюдение на човешките права, базиран във Великобритания.

Източник: БТА