/ БГНЕС
Трусът с магнитуд 4,8, който разтърси Сицилия, е оставил 370 души без покрив. Пострадалите са настанени във временни убежища, предаде ДПА, като цитира ръководителят на италианската Агенция за гражданска защита Анджело Борели.

Ранените в земетресението са 28, като от тях 10 са в болница. Най-тежко пострадала е жена на 80 години.

Над 60 леки труса след изригването на вулкана Етна (ВИДЕО)

Специалисти на гражданската защита са получили сигнали за инспектиране на 1600 обекта за щети, причинени от труса.Земетресението стана вчера сутринта в община Виагранде на източния склон на вулкана Етна. Силният трус последва серия от по-малки трусове, предизвикани от изригването на вулкана в понеделник.

Земетресение разлюля Сицилия

Днес Борели опроверга твърденията, че населението е можело да бъде предупредено за опасността. "Очевидно е, че не можем да предсказваме земетресения", каза той. Борели обаче призна, че местните власти в района на Етна нямат подходящ план за действие при подобни извънредни ситуации и каза, че този проблем трябва да бъде решен.

По-късно днес се очаква в засегнатите от труса райони да дойдат италианските вицепремиери Матео Салвини и Луиджи Ди Майо. Етна е един от най-активните вулкани в света.
БТА