17 души загинаха при огромен пожар в склад в Москва (СНИМКИ/ВИДЕО)

17 души загинаха при огромен пожар в склад в Москва (СНИМКИ/ВИДЕО)
17 души загинаха при огромен пожар в склад в Москва (СНИМКИ/ВИДЕО) / БГНЕС, архив

Седемнайсет човека загинаха при пожар в склад на печатница в североизточен район на Москва, съобщи ТАСС.

Преди да се разгорят пламъците, в сградата е имало 30 граждани на Киргизстан, работещи там легално, казаха от полицията. Дванайсет от тях са били спасени и според техни разкази вътре били останали още най-малко десет души.

Пожарникарски екипи успели да достигнат помещение, обкръжено от огъня. Но намерили там телата на шестнайсет човека, задушени от отровните изпарения. Четирима човека са били пратени в болница, но сред тях една жена е починала.

Печатницата и складът принадлежат на компанията "Печатний експрес", която освен полиграфически извършва и дизайнерски услуги. Отначало бе съобщено, че работниците в склада са живеели в него. Но после тази информация бе опровергана, съобщи ТАСС.

Пожарът е бил погасен в 09:53 ч. местно време, каза източник от руското министерство на извънредните ситуации пред руска телевизия, цитиран от Ройтерс. Агенцията припомни, че липсата на стандарти за безопасността на хората са честа причина за подобни инциденти в Русия.

Неизправност на осветително тяло е причината за пожара в склада, съобщи началникът на главното управление на министерството на извънредните ситуации в Москва Иля Денисов.

Източник: БТА