15 души загинаха при пожар във видеотека в Осака
15 души загинаха при пожар във видеотека в Осака / netinfo

Пожар в денонощна видеотека в японския град Осака взе 15 жертви. 10 души са ранени, съобщи АФП. Видеотеката има 32 индивидуални кабини и зала с голям избор на DVD, предназначена за хора, търсещи евтино място, където да прекарат нощта в големия град.

Пожарната получила сигнал в 3,00 ч. местно време от служител на приземния етаж в 7-етажната сграда, разположена близо до силно посещавания развлекателен район „Намба" във втория по големина японски град.

"Загинали са 15 души, всичките мъже, за които се смята, че са били клиенти на видеотеката" и най-вероятно са умрели от задушаване", съобщиха от пожарната служба.

Други 10 души - деветима мъже, включително намиращи се на други етажи в сградата, и една жена от прилежаща сграда, са ранени от пожара, като четирима от тях с в тежко състояние.

Полицията в Осака разпитва един от оцелелите, който казва, че е пушил цигара, преди да заспи.

Около 40 пожарни коли са били изпратени за потушаване на пожара, като са успели да предотвратят разпространяването му по горните етажи на сградата. Пожарът е мрачно припомняне за пожара през 2001 г. в Токио, при който загинаха 40 души, включително собственичката на бар и неговите клиенти, отбелязва БГНЕС.