Една от най-възрастните жени в света след броени дни ще отпразнува своя 129-и рожден ден. Коку Истамбулова обаче не се радва на дълголетието си и е категорична, че не може да го нарече щастие и късмет.

119-годишна жена разкри тайната на дълголетието (ВИДЕО)

Причината за това е, че е погребала голяма част от роднините си, включително и децата си. Последната й дъщеря починала преди пет години на 104-годишна възраст.

Столетникът проф. Трифон Иванов: Чаша червено вино всеки ден е тайната на дълголетието

„В младостта си се занимавах предимно с домакинска и земеделска работа“, споделя столетницата, добавяйки, че не е ходила на училище и не е имала време за забавления.

Тя е на 105 години. И е блогърка (ВИДЕО)

Тя е станала свидетел на дълбоки катаклизми в руската история, преживяла е двете Световни войни, рухването на СССР и много други събития. „Независимо от тежките ситуации, хората бяха състрадателни и щедри“, разказва Истамбулова със съжаление, че сегашното поколение, според нея, е по-различно.

Невероятната история на човека, живял 256 години (ВИДЕО)

В отговор на въпрос каква е тайната на дълголетието, столетницата предполага, че тя се крие в консумацията на млечни продукти и на малко месо.

Невероятната история на Жана Калман - жената живяла 122 години

„Бих искала да пожелая на младите хора да живеят щастлив, красив и дълъг живот, да му се наслаждават и да приемат с радост всичко, което им поднесе“, каза още Коку Истамбулова.

И още по темата:

Най-възрастната жена на света духна 119 свещички

Те са семейство и общо са на 1075 години: Вижте тайната на дълголетието им (СНИМКИ)

Тайната на дълголетието на една 105-годишна шотландка

Каква е тайната на дълголетието?

Столетниците по света и техните менюта

Три психологически тайни на дълголетието

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
Ruptly