Тя е на 105 години. И е блогърка (ВИДЕО)

100 години си живяла добре и без тази чудесия. Но днес не може да си представи какво би правила без компютъра си. 105-годишната шведка Дагни Карлсон е най-възрастната блогърка в света. Вижте какво казва тя:

Докато пие сутрешното си кафе, Дагни Карлсон винаги преглежда пресата. Без този ритуал не започва нито един неин ден. Тя е жена с принципи. И не от вчера. Все пак е на цели 105 години. Но и до днес тя крачи през живота с любопитство и изпълнена с радост. „ Живея тук и сега, без да мисля за утрешния ден. Без да мисля, че утре може и да ме няма. Човек винаги умира прекалено рано“, казва Дагни.

Дагни Карлсон

Тъй като все още няма никакво намерения да се разделя с живота, а и понеже не иска да пропусне безбройните интересни неща, които се случват отвъд стените на малкото и жилище в Стокхолм, 105-годишната жена прекарва много време в интернет. Компютърът е нейният приятел. Чрез него тя поддържа контакт с целия свят. Роднини и го подарили преди време и Дагни веднага започнала да го изучава, след като сто години си живяла добре, без това чудо на техниката. „Получих компютъра, когато бях на 99 или на 100, не знам вече. Когато си над 90 не си купуваш подобно нещо, нали? Но кой ли в днешно време може без компютър“, добавя тя.

За Дагни животът без него би бил възможен, но безсмислен. „Много свикнах с него. Общувам си с приятелките, без да ми струва нищо. Чета мейли и новини. Това много ми харесва“.

Но само да четеш чужди писания е твърде скучно, поне за Дагни. Затова 105-годишната блогърка не пропуска и ден, без да пише в своя блог, който е нещо като личен дигитален дневник. Озаглавен е „Блогвай с мен“. Дагни е мечтала да стане писателка, сега тя пише в своя блог.

Рекорд: Японец завърши университет на 96 години

Най-възрастната блогърка в света се радва на голям брой почитатели. Пишат и дори 9-годишни деца и това я изпълва с гордост. Тя е получила наградата на дружеството по геронтология. „С вашия блог сте пример за млади и стари“, пише в аргументацията.

Дагни Карлсон

С парите от наградата тя иска да организира голямо тържество по случай 106-я си рожден ден. Но най-много от всичко иска да си стои у дома с компютъра.

80-годишен японец изкачи Еверест

„Компютрите поддържат човека млад“, казва още Дагни

И наистина най-възрастната блогърка в света се чувства млада, независимо, че е на цели 105.

И още:

Най-възрастният мъж е преживял две световни войни и е оцелял в Аушвиц (СНИМКИ)

Записаха в Книгата на Гинес най-възрастния стюард

Ройтерс: На 95 години Стоянка Мутафова не е изгубила младежкия си плам

Отхвърлиха Стоянка Мутафова за Гинес, бразилка се снимала на 101 години

Най-възрастният алпинист в света почина при опит да покори Еверест