Най-възрастните близначки навършиха 98 години
Най-възрастните близначки навършиха 98 години / www.sxc.hu

Французойките Раймонда и Люсиен навършиха 98 години, с което са признати за най-възрастните близначки на планетата ни.

Както твърди френският тв канал TF1, те са родени с разлика само от 10 минути. Преживяли са двете световни войни, Петата република, 30-годишното икономическо възстановяване.

Най-тъжният им спомен се оказа и най-далечният - прощаването с баща им, който заминавал на фронта през Първата световна война. "Живеем така сякаш сме си на 20 години", споделя пред репортери Раймонда, облечена в елегантна рокля с безупречни грим и прическа.

Сестрите често прекарват вечерите на карти и музика в компанията на приятели. И двете обичат да обърнат по някоя чашка - едната харесва ликьор, другата уиски.

Запитани на какво се дължи дълголетието им, те споделят, че на младини много са спортували - гимнастика, тенис, баскетбол. Режим не са имали, но "не са си позволява да прекаляват", допълва БГНЕС.

Според тях главното оръжие срещу старостта е смехът. "Не може да се живее без смях", убедена е Люсиен. Огромно удоволствие им доставя да се радват на подрастващото потомство. Те имат 4 дъщери и синове, 7 внука и 13 правнука.