/ БТА
Израелските сили извършиха нападения в град Дженин на Западния бряг за втори дена, съобщи кореспондент на АФП, като най-малко 10 палестинци бяха убити в боевете.

Дим се изви над бежанския лагер в града следобед, като отвътре се чуха експлозии и стрелба, докато войници в израелски бронирани превозни средства стреляха по маскирани младежи в центъра на града, каза кореспондентът. Палестинското министерство на здравеопазването в Рамала съобщи, че израелските сили са убили 10 души и са ранили 25 по време на боевете, започнали във вторник сутринта. Кореспондент на AФП във вторник видя четири тела в моргата на правителствената болница в Дженин. Израелската армия заяви в сряда, че войските са "разменили огън с въоръжени мъже и са убили редица терористи, включително двама терористи, които са хвърлили експлозиви". Официалната палестинска информационна агенция Уафа и медицинската благотворителна организация "Лекари без граници" съобщиха, че хирургът Усаид Джабарийн от правителствената болница е сред убитите. Учител и ученик също са сред загиналите, съобщи Уафа, цитирайки директора на болницата Висам Бакр.

Израелската армия съобщи, че е нападнала къщата на Ахмед Баракат, който беше заподозрян в нападение срещу израелски цивилен миналата година. 32-годишният Меир Тамари беше убит през май 2023 г. на входа на еврейско селище в окупирания Западен бряг, съобщиха тогава медици и военни. Улиците близо до входа на лагера бяха пусти в сряда следобед, а над главите им бръмчаха дронове. В покрайнините на града група израелски бронирани превозни средства бяха паркирани близо до кръгово кръстовище, докато селскостопански работници работеха във ферма от другата страна на пътя.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС