ВИДЕO: „Супер-смяната“ Един Дзеко осигури трите точки за Сити срещу Тотнъм
ВИДЕO: „Супер-смяната“ Един Дзеко осигури трите точки за Сити срещу Тотнъм / netinfo

Босненският нападател Един Дзеко отново се превърна в герой за своя Манчестър Сити, след като осигури трите точки за шампионите в дербито срещу Тотнъм. В интересен двубой на „Итихад“, домакините записаха успех с 2:1, обръщайки резултата от 0:1. Гостите от Лондон откриха резултата чрез Стивън Коукър, но след голове на Серхио Агуеро и Един Дзеко, Сити изстрада победата си.

Тотнъм започна силно мача, докато възпитаниците на Роберто Манчини отново показаха доста резерви в отбрана. Първият гол в мача дойде в 21-ата минута след статично положение. Гостите стигнаха до свободен удар дълбоко в половината на Сити, Том Хъдълстоун центрира прецизно отдясно, а Коукър с глава разстреля Джо Харт. Английският национален вратар за миг успя да отклони топката, която след това обаче мина през ръцете му и влетя в мрежата.

Няколко минути по-късно Хъдълстоун имаше отличен шанс да удвои преднината на „шпорите“, но изстрелът му от 23 метра профуча на сантиметри от десния страничен стълб.


szólj hozzá: Manchester City vs Tottenham 0:1 Caulker

Изравняването за Сити дойде в 66-ата минута след прекрасен гол на Серхио Агуеро. Аржентинецът получи в наказателното поле, преодоля бранител на гостите и с лек, но много точен удар не остави шансове на Брад Фридъл.

Решителната дума в мача обаче остана за Един Дзеко, който вчера изрази недоволството си, че е наричан „супер-смяна“. Босненецът обаче за пореден път потвърди това твърдение. Само 15 минути, след като се появи в игра на мястото на Тевес, Дзеко реализира поредния си гол, който се оказа достатъчен за победата на Сити.


szólj hozzá: Manchester City vs Tottenham 2:1 Dzeko

Дзеко се разписа със страхотен удар под гредата в 88-ата минута на срещата. Така, въпреки слабата си игра в мача, домакините се добраха до жизненоважните три точки и отново е на само две от лидера Манчестър Юнайтед. Тотнъм остава на шеста позиция във временното класиране.