Станишев приема ЦСКА утре в министерски съвет
Станишев приема ЦСКА утре в министерски съвет / netinfo
Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с клуба на привържениците на ЦСКА, за да се обсъди моментната ситуация около клубът, който през миналата седмица остана без лиценз, заради финансови задължения към различни държавни институции.

На срещата, която е насрочена за 10 часа в министерски съвет ще присъстват още Емил Костадинов, временно изпълняващ длъжността президент на ПФК ЦСКА, президентът на БФС Борислав Михайлов и Весела Лечева, председател на ДАМС.

През изминалата седмица премиерът разпореди на Националната агенция по приходите да извърши пълна данъчна ревизия на ПФК „ЦСКА” за периода 2002–2007 г., както и пълна ревизия на доходите на цялото ръководство на професионалния футболен клуб за същия период.

Според разпореждането на министър-председателя двете държавни институции трябва да обявят резултатите от проверките в рамките на своите компетентности.

Станишев бе запознат и с текста на петицията, изготвена от „червените” фенове, които чрез нея искат проверка и във всички останали професионални футболни клубове на ниво „А” и „Б” група както и на БФС.

На срещата ще се обсъжда по какъв начин държавата може да помогне за излизане от неприятната ситуация, в която е изпаднал клубът.