Шарапова и Клайстерс ще спорят за титлата на Акура Класик
Шарапова и Клайстерс ще спорят за титлата на Акура Класик / netinfo

Рускинята Мария Шарапова и белгийката Ким Клайстерс ще спорят за титлата на големия тенистурнир Акура Класик в Сан Диего. На полуфиналите двете бивши номер 1 в света отстраниха с лекота своите съпернички. Шарапова се справи с швейцарката Пати Шнидер със 7:5, 6:4, а Клайстерс се наложи над младата звезда Никол Вайдишова от Чехия с 6:2, 7:6.

Шарапова осъществи по един пробив и в двата сета срещу Шнидер и това се оказа достатъчно за крайния успех. Швейцарката също демонстрира отличен тенис, но не успя да намери противодействие срещу силния сервис и удари на рускинята от дъното на корта.

В първия сет Клайстерс не даде никакви шансове на Вайдишова - 6:2. Във втората част белгийката поведе с 3:0 гейма с два пробива. 17-годишната чехкиня обаче успя да изравни и доведе нещата до тайбрек. Там обаче рухна - 0:7 точки.

Интересно е, че досега Ким Клайстерс и Мария Шарапова са се срещали четири пъти, като победите са неизменно за белгийката, в това число и на полуфинала на Откритото първенство на САЩ през миналата година. Клайстерс е в серия от 24 поредни победи от турнирите в Америка това лято.