Рекордна клауза в новия договор на Кристиано
Рекордна клауза в новия договор на Кристиано / netinfo
Манчестър Юнайтед ще постави рекорд с клаузата за откупуване в новия договор на Кристиано Роналдо, твърдят таблоидите в Англия. Португалското крило ще се подпише под един от най-сериозните контракти в историята на футбола. News of the World пише, че особено впечатляваща ще бъде сумата, която всеки желаещ да привлече Роналдо трябва да приготви преди да започне преговори – 100 милиона паунда.

В Юнайтед обаче са наясно, че тази цифра е по силите на основния претендент за подписа на младока – Реал Мадрид – затова са приготвили и сериозно предложение за заплата на Роналдо. Ако приеме договор до 2014 година, той ще получава по около 140000 паунда на седмица!

Основните точки по споразумението вече са готови, но остава да се доуточнят детайлите, преди 22-годишният футболист да парафира окончателния вариант.

Манчестър Юн иска да има и специална клауза за „лоялност”, която на практика да неутрализира новото правило на ФИФА, че играчите могат да откупват правата си, когато от договора им останат две години.

След като „червените дяволи” преподписаха с Рио Фърдинанд и други основни футболисти на тима, на ред са преговори и с Уейн Рууни.