Президентът Първанов спечели лек автомобил и го подари на ветераните
Президентът Първанов спечели лек автомобил и го подари на ветераните / netinfo
Президентът на Република България Георги Първанов, който уважи благотворителната вечеря на ветераните национали, направи и благороден жест към тях.

 На проведения търг той участва с Валентин Михов и Румен Янчев в наддаването за няколко предмета, но нямаше такъв успех, какъвто постигна в томболата, последвала търга. Първанов бе закупил няколко талона за участие и с един от тях изненада и самият себе си като спечели голямата награда - лек автомобил Форд Фокус.

 Президентът на Републиката остана шокиран от огромния си късмет и благодари за наградата, която му бе връчена от Форд Мото-Пфое. Той сподели, че никога не е имал личен автомобил.

Голямата му обич към спорта пролича от жеста, който той направи към футболните национали ветерани. Без много да умува и под бурните аплодисменти на присъстващите Георги Първанов дари автомобила на сдружението на футболните национали ветерани.

„Видяхте щедростта на Весо Балевски, на г-н Баждеков, както и на всички останали, които се включиха в играта. Но многократно бяха надхвърлени очакванията ми за това, което бе свършено тази вечер. Виждате какви музиканти имаме, отдавна сме в Шампионската лига, но тук не става дума само за професионализма, става дума за духа, за това, на което сега му казват феър плей но аз бих използвал българската дума благородство. Толкова много благородни хора, колкото аз видях тази вечер, не съм виждал досега. Благодаря на всички”, заяви Президентът.

Г-н Първанов показа своите уважения към инициативата на Вальо Михов и шефа на Булстрад Румен Янчев като остана до края на тържеството. Главата на Републиката си тръгна към 1 след полунощ от Историческия музей, където се проведе благотворителната вечеря.