Марк Хюз: Валери ще е голям коз за Сити през новия сезон
Марк Хюз: Валери ще е голям коз за Сити през новия сезон / netinfo
Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз остана изключително доволен от завръщането на Валери Божинов, след като българинът се разписа за 1:1 при равенството с Рединг (2:2) в приятелски мач между двата тима.

22-годишният нападател се появи в игра 17 преди края на мача, но минути по-късно върна своите с гол за 1:1.

„Много сме доволни, че се завърна в игра и успя да вкара гол. Беше страхотно да се види и радостта на феновете при попадението му. Вижда се, че има специална връзка между българина и нашите привърженици”, заяви Хюз.

„Той играе с усмивка на лицето си, а ние всички бяхме много радостни, да видим как оплете топката в мрежата на Рединг”, продължи спецът.

„За Божинов бе изключително важно, при завръщането си да допринесе с нещо за представянето на тима, а той със сигурност успя да го направи. Валери ще бъде един от козовете ни през новия сезон. Тая големи надежди, че той ще се върне в игра по-силен, по-бърз и по-голям”, призна още наставникът на „гражданите”.

„Важно е, че успя да преодолее мислите за контузията и да освободи съзнанието си”, посочи още Хюз пред клубния сайт на Ман Сити.

„По време на тренировки, Валери работи много здраво, ще ни е от голяма помощ в момента, в който върне изцяло формата си”, допълни мениджърът.

Хюз сподели, че все още българинът не е напълно възстановен от контузията, като добави, че рехабилитационната програма на Божинов все още продължава.