Кубрат Пулев спечели квота за Пекин
Кубрат Пулев спечели квота за Пекин / netinfo
Кубрат Пулев спечели олимпийска квота за игрите в Пекин, след като спечели полуфиналния си двубой срещу Ярослав Яксто (Литва) с 14:8. Утре Кобрата ще участва и на финала, като според очакванията на президента на БФ по бокс Марин Димитров, Пулев почти сигурно ще спечели титлата на международния турнир в Пескара.

„Кобрата игра според очакванията, въпреки че съперникът му беше много силен. Кубрат не му даде шанс – 14:8. Можеше и с повече, но той е рутиниран боксьор. Заслужено спечели правото да се изправи на финала срещу хърватин, който според мен няма да може да му се противопостави”, сподели за Гонг Марин Димитров.

„По-важно е какво ще прави след финала, защото спечели квота за Пекин. Доста радостен е, защото това най-вероятно му е последният шанс за Олимпиада”, добави шефът на БФБ.

Колкото до останалите ни участници на турнира, които не успяха да спечелят квота, Димитров сподели, че те ще имат още един шанс за виза – от 7 до 14 април в Атина.

„Аз го отдавам повече на неопитността, Шайдулин беше много объркан и не знам какво се случи, той чисто и просто присъстваше на ринга, а останалите ни представители загубиха с по една точка. Ще имат още един шанс в Атина, като планираме да направим по един лагер в Англия и Украйна”, допълни от Пескара Димитров.