Йоргос Патапатиу: Има интерес към българите
Йоргос Патапатиу: Има интерес към българите / netinfo

Мениджърската агенция „Интерперформансис” държи правата на почти всички класни български баскетболисти.

Представителят им за България Йоргос Патапатиу коментира ситуацията около доказани играчи като Филип Виденов и Тодор Стойков, както и млади таланти като Александър Груев и Станислав Славейков.

„Интересното това лято ще е, че трансферният пазар вече е по-активен след месец юни”, заяви агентът и продължи: „Филип Виденов има двегодишен договор с Каха Сан Фернандо и е щастлив там. Освен това е професионалист и ще уважава договора си. Естествено не можем да спрем други отбори да проявяват интерес към него. Не знам дали има шанс да стане нещо изненадващо, но най-вероятно е Виденов да довърши договора си в Испания.”

„Ако кажа, че няма интерес към Тодор Стойков това ще е лъжа. Всяка година има запитвания към него. И в началото на сезона той отказа доста оферти”, бяха думите на Йоргос Патапатиу по повод възможностите пред капитана на националния ни отбор по баскетбол.

Що се отнася до двама от българите, на които се възлагат надежди за добро бъдеще –Александър Груев и Станислав Славейков коментарът бе: „Александър Груев има голям напредък в играта си. Той ще говори първо с настоящия си клуб след края на сезон. Много съм впечатлен от характера му и се радвам, че е с нас. Моето мнение е, че ако Станислав Славейков беше заминал за чужбина щеше да има още по-голям напредък. Но ако някой го иска ще трябва да преговаря с Левски. Надявам се развитието му да продължава.”