Изнервен мач и смешен съдия при победата на Левски
Изнервен мач и смешен съдия при победата на Левски / netinfo
Отборът на Левски се наложи с минималното 1:0 над гостуващия тим на Беласица в изнервен мач от 24-я кръг на А футболна група на България. Шампионите на страната остават едноличен лидер във временното класиране въпреки измъчената победа.

Пред около 6 000 зрители на стадионГеорги Аспарухов” „сините” се добраха до трите точки и по този начин възстановиха разликата си с втория Локомотив Сф и третия ЦСКА.

Единственият гол в мача бе дело на Валери Домовчийски в 60-та минута на двубоя. Нападателят на Левски майсторски излъга вратаря на гостите Бахтерлиев и реализира за 1:0.

Най-куриозната ситуация настъпи в 71-та минута, когато главният съдия Иван Ангелов бе заменен от четвъртия – Ангел Ангелов. Титулярът получи контузия на крака и след повторна намеса от страна на медицинския щаб на „сините” Иван Ангелов предпочете да отстъпи свирката си на своя колега, който довърши срещата. Първото полувреме завърши при нулево равенство, въпреки превъзходството на „сините”.

Страстите на терена се нажежиха в средата на тази част. В 30-та минута Станислав Ангелов падна в централния кръг на терена. Съдията Иван Ангелов реши да не спира играта и последва бурната реакция на публиката и резервната скамейка на шампионите, които претендираха за удар без топка. Реферът се консултира с четвъртия съдия, но последва жълт картон за Станислав Ангелов. Това решение предизвика още повече зрителите на стадиона, които започнаха да скандират обичайните си рефрени когато са недоволни от рефера и играта на терена.

До почивката Иван Ангелов още няколко пъти получи освирквания от страна на феновете заради спорни отсъждания за нарушения, които накъсаха играта. До края на първите 45 минути още двама от „сините” футболисти – Йовов и Сърмов, получиха официални предупреждения от Иван Ангелов.

В средата на първото полувреме Живко Миланов не успя да изведе Левски напред, а в края на първата част Томашич пропусна да отбележи след удар с глава. В началото на втората част напрежението във футболистите на Левски си пролича при опитите им за отиграване, докато гостите демонстрираха по-освободена игра и плътна защита съставена от почти целия им отбор.

Беласица продължи с опитите си да се държи на ниво, като дори изпусна няколко положения. В края на двубоя младият вратар на „сините” Божидар Митрев спаси два опасни удара. В 76-та Маркиньос центрира от пряк свободен удар, а в последната 90-та Динков изненада стража на шампионите с далечен шут, но Митрев успя да оправдае гласуваното му от Станимир Стоилов доверие.

По още няколко сериозни положения за „сините” изпуснаха Живко Миланов и Валери Домовчийски. Въпреки това Левски остава лидер в класирането с 63 точки, на три от Локомотив Сф и на шест от ЦСКА.