Италия не иска повече феновете си, заради безредиците в София
Италия не иска повече феновете си, заради безредиците в София / netinfo
Президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете поиска забрана за италианските привърженици да пътуват при гостуванията на "Скуадра адзура" в световните квалификации.

Ултраси от Ботуша с крайно десни убеждения предизвикаха безредици в София по време на мача с България в София. Трима от тях бяха арестувани, след като изгориха българския флаг.

"Няма да искаме повече билети за наши запалянковци за мачове на Италия зад граница", каза Абете. Крайната мярка трябва да бъде одобрена от правителството, за да влезе в сила.

"Не говорим за истинските фенове, а за хората, които искат да създават неприятности и да рушат имиджа на футбола и на нашата страна. Разполагаме с имената на хората, които са имали билети за мача в София. Трябва да проверим дали някои не са влезли на стадиона без билети. Повечето от тези 144 италианци с билети нямат нищо общо с безредиците", каза още Джанкарло Абете.

Заради проблемите в София, италианските власти затегнаха мерките за сигурност за следващия мач на "адзурите" срещу Черна гора в сряда в Лече.