Гигс: Трябва да си вкараме положенията или ще бъдем наказани
Гигс: Трябва да си вкараме положенията или ще бъдем наказани / netinfo
Последният път когато Манчестър Юнайтед гостува на „Селтик Парк”, през 2006 година, доминира двубоя, но в крайна сметка си тръгна с празни ръце. Ветеранът Райън Гигс предупреди своите съотборници, че те трябва да се възползват от шансовете, които създадат пред противниковата врата.

Преди около две години, „червените дяволи” натискаха 80 минути, но така и не успяха да пробият вратата на домакините. Преди края на двубоя Накамура вкара от пряк свободен удар и даде преднината за Селтик. Последвалата пропусната дузпа от Луис Саха посипа сол в раната.

„Тогава играхме много добре през първата част, но просто не успяхме да се възползваме от шансовете си. Ако не можеш да вкарваш в Европа, няма значение срещи кой играеш – ще бъдеш наказан”, каза Райън Гигс.

Последният коментира и атмосферата, която съпътства домакинските мачове на Селтик, като я сравни с мач от Висшата лига.

„Обстановката е много нажежена. Като някое дерби от Премиършип. Трудно е да повярва човек, че всъщност играеш мач от Шампионската лига. Младите играчи дори се притесняват. Но именно тук идва ролята на ветераните и на мениджъра ни”, завършо Райън Гигс.