Черно море стимулира младите баскетболисти
Черно море стимулира младите баскетболисти / netinfo
Заместник председателят на БК Черно море Еврохолд Симеон Варчев изрази своето огромно удовлетворение от качествата на юношите на тима, които се представят блестящо до този момент в А2. Това стана на пресконференция, за която поводът бе първото място на Черно море Е.ОН в мъжкото първенство, серия А-2. Те също присъстваха на пресконференцията заедно с изпълнителния директор на клуба Борислав Ташев.

В клуб Черно море е създадена група от 15 състезатели, “елит” с които се работи по специална програма. Резултатите са на лице.Това са 15 момчета, които се готвят за високо спортно майсторство, като част от тях попадат често и в групата на мъжкия тим Черно море Еврохолд. Този от тях, който играе при мъжете получава тройна премия. Всеки един от тези 15 състезатели е със специална месечна премия. Тези от състезателите, които не са от Варна са настанени в апартаменти в града, като всички разходи са за сметка на клуба. Идеята на клубното ръководство е да произвежда състезатели, а не да се радва на привлечени готови такива.

“Можем да вземем качествени състезатели срещу една или друга сума. Да играят при нас. Да ни помогнат да направим нещо в първенството и после те си тръгват. Радваме се много повече, когато сами си произвеждаме кадрите”- заяви Симеон Варчев.

Той не скри, че работят по програма за намиране на по-класни съперници, като в това число се мисли за отбори от чужбина, с които варненци да премерят истинските си качества. Целият треньорски екип заяви, че желанието на всички е стартовата петица на представителния отбор да е само от местни кадри. Това ще върне публиката в залата и ще носи радост на почитателите на този спорт във Варна.