Българските волейболисти спечелиха сребърен медал в Баку
Българските волейболисти спечелиха сребърен медал в Баку / снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол се размина с мечтата за златен медал от първите Европейски игри в Баку.

Възпитаниците на Николай Желязков останаха със сребърния медал, след като отстъпиха в решителния мач на Германия с 1:3 гейма /16:25, 18:25, 31:19, 21:25/.

Нашите волейболисти се представиха колебливо в първите два гейма, но в третия демонстрираха дух и характер, за да докарат мача до четвърти гейм. Там Бундестимът обаче не допусна разконцентрация и така се поздрави с успеха и златния медал.

Подробности четете ТУК

След края на мача и президентът Росен Плевнелиев поздрави българския отбор по волейбол за завоюваните сребърни медали на Европейските игри в Баку. „Това е огромно постижение. Нека да им пожелаем успех за още по-високи резултати”, заяви Плевнелиев, цитиран в съобщение на президентството, след като изгледа от трибуните финалния мач на националните ни срещу отбора на Германия.

„Нашите момчета играха с настроение, бяха невероятни. Показахме отново, че всички трябва да се съобразяват с нас. Отново придобихме самочувствието, от което имаме нужда”, коментира пред журналисти държавният глава и оцени високо постиженията на българските състезатели на Европейските игри.

„Тръгваме си оттук със самочувствие. България за пореден път показа, че може много на най-високата световна сцена. Можехме да се представим и по-добре, с повече медали и в борбата, и в бокса. Очаквах малко повече и от художествената гимнастика, но не упрекваме никого. Просто знаем, че можем повече и се надяваме този потенциал да бъде разкрит на следващото голямо състезание”, посочи Плевнелиев.